PitaW
Píšu strašně moc!
Kontaktovat uživatele: WWW

Re: SCX10 Honcho z Vimperka - interaktivní obsah str.1

Nové spodní linky

V neděli jsme byli jezdit a koukal jsem že mám místo linků pěkné luky. Už tam jsou 4 roky a tak jsem se rozhodl je vyměnit. Jsem rád, že jsem je sundal, protože jeden kloubek u pancíře byl prasklý. Tyto linky byli dělané z kulatiny a soustružníci mi tam udělali závity. Trubka by měla mít větší pevnost než tyč, tak vyzkoušíme.

Obrázek

Budete se divit, ale to jsou za 4 roky druhé kloubky a v nich cca 3 roky stejné kuličky. Jsou to original axial a ty tuningové kovové kuličky ;-) Aby se to tolik nedřelo, tak jsem do pancíře nasadil ke kloubkům podložky. Nejsou moc velké a uvidím, zda to drobet pomůže či ne.

Obrázek

Jinak jsem předělával Desťákovi řízení a druhý pokus skončil maximálně úspěšně, takže pak udělám přesný návod jak na to.

Obrázek
AXIAL SCX10:HPI GTI550, DSYS MDD90A,Spektrum DX3C,Tlumiče 100mm,Hitec HS-7954SH,Interco IROK,2x naviják,4950g
http://pitaw.rajce.idnes.cz/SCX10_Honcho-Jak_sel_cas/#
http://www.youtube.com/watch?v=DdOn6PrH ... lIKSWrnKoq
Taurus84
Častý přispěvatel

Možno keby si dal podložky aj na druhú stranu tých kĺbikov, bolo by to efektívnejšie
PitaW
Píšu strašně moc!

To bych měl strach že to bude moc vylezlé a zasekávalo by to bok pancíře o kameny. Už takto mám strach aby se to někde moc nekousalo a nejvíc to trpí při jízdě dopředu. Uvidíme, ale díky za tip :OK:
AXIAL SCX10:HPI GTI550, DSYS MDD90A,Spektrum DX3C,Tlumiče 100mm,Hitec HS-7954SH,Interco IROK,2x naviják,4950g
Woyta
Píšu hodně

Ja tam davam gumovej o krouzek. Myslim, ze je lepsi kloubek chranit spise pred prachem.
Mira
Veterán fóra

8o 8o Piiito val fotky

Dešťák prozrazuje i kdyz tvrdi ze ne a na toto jsem velmi zvedavy!

Solidarita jako tenkrat v Polsku :-(
Desťák
Přispěvatel

Já jen doufám že se k tomu pár dotyčných lidiček postaví tak jak René Štika z RC OFFROAD.CZ..... Protože jednoznačně si v tomhle Píta zaslouží podporu už za tu dobrou recenzní reklamu ( myslím tím psaní recenzí na výrobky ) ale hlavně za další vychytávky jak vylepšit produkty výrobců k dokonalosti......Věřte že alespoň pro mě ( páč to auto dobře znám ) to moc hezký pohled nebyl a musím se přiznat že mám slzy v očích i teď ...Ale pevně věřím že to náš rc taťka rychle opraví a bude vše ok. Všechno zlé je pro něco dobré ;-) Jinak sem přesvědčenej že kdyby tam letělo moje auto tak sem ho dole akorát zametl.Tacoma i když polámaná tak držela ( pašák :wink: )
PitaW
Píšu strašně moc!

TACOMA - FATÁLNÍ NEHODA - KLINICKÁ SMRT

Jak chceš Míro. Mě to taková senzace na valení fotek nepřijde. Do včera, než jsem přijel domů, jsem byl od soboty vcelku v pohodě. Pak jsem o tom začal psát na FB a jak jsem to psal, tak mi vyhrkly slzy a nebyl jsem to schopný ani dopsat. Od té doby mě to nějak zlomilo a jen při myšlence slova Tacoma roním slzy. Včera jsem se vyhýbal dílně i internetu. Nemohl jsem koukat na fotky a na vše co by mi jí připomínalo a nepřestalo to ani dnes. Od odpoledne jsem byl v pohodě a myslel že to skončilo, ale jak o tom teď píšu, tak zjišťuji, že ne zcela a stále nějaká slza ukápne :ILL:

Bude to znít hodně hloupě, ale po první brance byl pro Tacomu konec závodu. Nikdo ani neví jak se to pořádně stalo, ale půl minuty před jsem se o tom bavil s BigFredem, že by bylo hrozné aby tam spadl nějaký model a najednou se to stalo. Tacoma se začla převalovat dolů z tohoto obřího srázu plných ostrých kamenů asi za 50 m opodál něž na druhé fotce.

Obrázek

Obrázek

Chudák šla asi 150-200m dolů a hned nabrala šílenou rychlost a následně rotaci, že poskakovala několik metrů do výšky a následovaly tvrdé pády na kameny a tak to pokračovalo strašně dlouho. Asi v půlce cesty bylo vidět jak odlétávají kusy něčeho, pak jak kdyby odlétlo kolo a pomalu se začlo auto ztrácet v nedohlednu. Byl to příšerný pohled, který trval nekonečně dlouho :roll:

Obrázek

Trvalo to 15 minut než jsme to s Ditou obešli a v hlavě šrotovalo tolik věcí a představ, jak auto dopadlo. Na spodní cestě jsme ho nemohli najít a volal Desťák, aby nám řekl směr. Neskutálelo se úplně dolů a přistálo asi 30m v kopci. Ač se to na fotce nezdá, tak mi trval výstup přes 10 minut. Chvílema jsem lezl po čtyřech a cestou jsem musel dát 2 přestávky, abych nabral dech. Kameny se sunuly dolů a stahávali mě sebou. Na této fotce se vrak Tacomy nachází 6m výš ode mne kousek vpravo.

Obrázek

Příšerný pohled :OHNO:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Po cestě se ztratilo hromadu věcí. Pípák, přední pružiny, přejezdové plechy, vyprošťovací kotvu, lopatu, hever, kladku a hasičák. Plno věcí přetrhaných, zohýbaných. Vytržený kabel ze serva a plno záhadných věcí poukazující na obrovskou energii. Jako příklad uvedu přední hák, který je skoro celý opískovaný. Přitom nebyl ani uchycený v nárazníku. Bouda popraskaná na plno místech, interiér se válel o 10 m dál a na to jít hledat další věci jsem už neměl sílu.

Velmi smutný příběh, ale Recon jsem si užil i tak. Sešlo se tam z Česka, takové to zdravé jádro a fakt výborná parta lidí, s kterými se poslední dobou vidím častěji a častěji a mám je bez vyjímky moc rád. BigFred mi na zbytek akce včetně druhé sekce půjčil své Dingo, Raun mi ještě před tím nabízel parádní podvozek, jen na to nešla bouda a za to jim strašně děkuji.

Už ani nevím komu všemu mám poděkovat. Jsem z toho úplně na měkko, jaké podpory se mě dostalo od plno z Vás zde i na FB a nesmírně si toho vážím a zároveň jsem pyšný na tuto komunitu. Je to fakt úžasné, vědět jak držíme při sobě a nikdy se mi nic podobného nestalo. Ještě jednou díky.

Zachvilku se přesunu k vraku a začnu odstrojovat, tak budu postupně přidávat fotky. Tacoma je ale nesmrtelná a má hromadu fraktur, takže jí dopřejte čas na uzdravení a probuzení, k užívání společných dalších 1000 kilometrů. Držte jí palce :HOPS:
Taurus84
Častý přispěvatel

Tak toto je naozaj smutný a nezávidenia hodný pohľad. Klobúk dole, že si ustál celý víkend. Prajem hodne zdaru pri reparovaní :OHNO:
tomyprodejcz
Píšu hodně

Ahoj, tak to je noční můra každého autíčkáře :-( , šílený pohled ani si nedovedu představit jaký to musí být pocit, tacoma pro mě je vzor co vše se dá z scx10 vyčarovat. Věřím že jí dáš dohromady a bude ještě lepší, až vyjede tak nám spadne čelist hodně štěstí při oživování ;-)
Gerard - Axial Wraith Božoléé power
Prcek- Axial Scx10 (Honcho)
Ať je léto, nebo zima v Brdech je vždy prima :-)
mesany
Častý přispěvatel

Slyšel jsem o tvé tragédii dneska od Slicka. Přeju Tacomě brzké uzdravení ;-)
LR Defender 110 USW - CC01
LR Defender 110 HCPU - CC01
LR Defender 90 pick-up - CC01- ten je dcery
Wrangfender na Axialu- ten je syna
užofka Samurai made by Balů - JAPANES RUM trial tým
v sezóně 2016 celkové 3. místo!!!
milan008
Veterán fóra

Sokol též drží palce, "nová" Tacoma bude určo ještě lepší a vychytanější. :OK:
bflmpsvz
lebkoun
Častý přispěvatel

Úplný modelářský horor z kterého by měl asi každý špatný spaní.Tacoma je bojovník tak to určitě nevzdá a zas bude brzy vrtět kolečkama.Držím palce ať to zvládneš.
Axial scx10
Traxxas Slash 4wd
Losi Rock rey
Vaterra ascender
http://www.youtube.com/user/rcluky
http://rcluky.rajce.idnes.cz/
Langos
Častý přispěvatel

Tak tohle je noční můra každého z nás a jelikož to tu sleduji pravidelně, tak vím kolik práce jsi Tacomě věnoval. Takže cítím s tebou a budu držet palce při obnově nádherného auta.
2,4 Ghz
SCX10 - Toyota Hilux
SCX10 - JEEP JK
SCX10 - Land Rover Discovery Camel Trophy
MST CFX - Range Rover Camel Trophy
V3S
Tamiya - Porsche Jägermeister
2x Traxxas Slash

http://langos100.rajce.idnes.cz/
http://www.youtube.com/watch?v=NPvRV5fzeTk
sMERIn
Přispěvatel

Ty bláho.... Tak nějak nemám slov. Úplně nevím, jak vyjádřit všechno tak, ať Tě ještě víc nedrat...

Úplně mi to vyrazilo dech! Držím palce a hlavně přeju dost sil na generálku a v rámci možností minimální ztráty !!!

Toto si nezaslouží nikdo, ale za sebe musím říct, že z lidí, který jsem měl možnost kolem aut poznat a že jsou všichni pohodový a fajn, si tento děs sedl na toho nejnevhodnějšiho... Pohodovej borec, kterej pomáhá každému na potkání, auto jedno z nejlepších, co může být...

Peťo, je mi to STRAŠNĚ LÍTO

Víc v PM
SCX10 Honcho - - - SCX10 D90 (synka) - - - MEX Wrangler YJ

rajče
Plexix
Nově příchozí

Peťo moc mě to mrzí co se ti s Tacomou stalo. Vlastně Ty a tvoje auto na který sem se sem chodil měsíce dívat a očumovat co je u tebe novýho, mně jako RC neautíčkáře čumila přesvědčilo k tomu abych se RC autíčkářem stal. Ale ty jsi RC borec a věřím, že to příští auto ať už Tacoma nebo cokoli jinýho bude minimálně stejně libový a vymazlený.
Vaterra Ascender Blazer K5

Zpět na „SCX10“