TACOMA - FATÁLNÍ NEHODA - KLINICKÁ SMRTJak chceš Míro. Mě to taková senzace na valení fotek nepřijde. Do včera, než jsem přijel domů, jsem byl od soboty vcelku v pohodě. Pak jsem o tom začal psát na FB a jak jsem to psal, tak mi vyhrkly slzy a nebyl jsem to schopný ani dopsat. Od té doby mě to nějak zlomilo a jen při myšlence slova Tacoma roním slzy. Včera jsem se vyhýbal dílně i internetu. Nemohl jsem koukat na fotky a na vše co by mi jí připomínalo a nepřestalo to ani dnes. Od odpoledne jsem byl v pohodě a myslel že to skončilo, ale jak o tom teď píšu, tak zjišťuji, že ne zcela a stále nějaká slza ukápne :ILL:
Bude to znít hodně hloupě, ale po první brance byl pro Tacomu konec závodu. Nikdo ani neví jak se to pořádně stalo, ale půl minuty před jsem se o tom bavil s BigFredem, že by bylo hrozné aby tam spadl nějaký model a najednou se to stalo. Tacoma se začla převalovat dolů z tohoto obřího srázu plných ostrých kamenů asi za 50 m opodál něž na druhé fotce.

Chudák šla asi 150-200m dolů a hned nabrala šílenou rychlost a následně rotaci, že poskakovala několik metrů do výšky a následovaly tvrdé pády na kameny a tak to pokračovalo strašně dlouho. Asi v půlce cesty bylo vidět jak odlétávají kusy něčeho, pak jak kdyby odlétlo kolo a pomalu se začlo auto ztrácet v nedohlednu. Byl to příšerný pohled, který trval nekonečně dlouho :roll:

Trvalo to 15 minut než jsme to s Ditou obešli a v hlavě šrotovalo tolik věcí a představ, jak auto dopadlo. Na spodní cestě jsme ho nemohli najít a volal Desťák, aby nám řekl směr. Neskutálelo se úplně dolů a přistálo asi 30m v kopci. Ač se to na fotce nezdá, tak mi trval výstup přes 10 minut. Chvílema jsem lezl po čtyřech a cestou jsem musel dát 2 přestávky, abych nabral dech. Kameny se sunuly dolů a stahávali mě sebou. Na této fotce se vrak Tacomy nachází 6m výš ode mne kousek vpravo.

Příšerný pohled :OHNO:

Po cestě se ztratilo hromadu věcí. Pípák, přední pružiny, přejezdové plechy, vyprošťovací kotvu, lopatu, hever, kladku a hasičák. Plno věcí přetrhaných, zohýbaných. Vytržený kabel ze serva a plno záhadných věcí poukazující na obrovskou energii. Jako příklad uvedu přední hák, který je skoro celý opískovaný. Přitom nebyl ani uchycený v nárazníku. Bouda popraskaná na plno místech, interiér se válel o 10 m dál a na to jít hledat další věci jsem už neměl sílu.
Velmi smutný příběh, ale Recon jsem si užil i tak. Sešlo se tam z Česka, takové to zdravé jádro a fakt výborná parta lidí, s kterými se poslední dobou vidím častěji a častěji a mám je bez vyjímky moc rád. BigFred mi na zbytek akce včetně druhé sekce půjčil své Dingo, Raun mi ještě před tím nabízel parádní podvozek, jen na to nešla bouda a za to jim strašně děkuji.
Už ani nevím komu všemu mám poděkovat. Jsem z toho úplně na měkko, jaké podpory se mě dostalo od plno z Vás zde i na FB a nesmírně si toho vážím a zároveň jsem pyšný na tuto komunitu. Je to fakt úžasné, vědět jak držíme při sobě a nikdy se mi nic podobného nestalo. Ještě jednou díky.
Zachvilku se přesunu k vraku a začnu odstrojovat, tak budu postupně přidávat fotky. Tacoma je ale nesmrtelná a má hromadu fraktur, takže jí dopřejte čas na uzdravení a probuzení, k užívání společných dalších 1000 kilometrů. Držte jí palce :HOPS: