sMERIn píše:Zdravím!
Asi budu trochu otravnej. Ale poprosím o radu. Jak tady na to koukám, tak bych to koc rád vyzkoušel. Sepsal video Maztekka a Korveťáka s Toyotkama je nádhera. Tak nějak by mě to lákalo. Ale jestli to chápu dobře, základní hra je ježdění s náklaďákama a offy je třeba si do toho nějak stáhnout a natáhnout, popř koupit... Ač jsem se fakt snažil to nějak pochytit z vlákna, 350 stran asi nedám a při projíždějí a hledání jsem to pořád nějak nedal. Na komplu jsem běžnej uživatel.
Co musím vědět, pořídit a kde pro jezďení s Wranglerem či Toyotou... Teda krom pořízení základní hry ...
Díky moc
Ano v zásadě je to hra o vožení dřeva, ale v rámci komunity okolo hry vznikla řada map kde to v podstatě s náklaďáky ani nejde a jsou spíš na offroudové řádění.
Momentálně díky trochu vypatlaným zásahům do hry ze strany buď autora nebo distributora či který magor to dělá je s vlastní hrou problém takže chvíli počkej a sleduj fórum až se to vyřeší.
Pokud hru koupíš a přihlásíš přes steam, tak modová auty si najdeš na steamu ve workschopu a po odkliknutí že ho chceš se ti nainstaluje samo. Momentálně je v nabídce cca 250 modů aut z toho poměrně dost kravin ale vybrat se dá. Offroudová auta velmi propracovaná jsou od Bregela. Pokud budeš chtít hrát v mulťáku, mulťák je maximálně pro čtyři, tak ten co zakládá hru (je servr hry) určuje auta, pokud ty je nemáš stažené ta hra to zjistí a nabídne ti naistalování modu a ten mód auta se bez tvého zásahu naistaluje sám. Takže žádný uživatelský problém v tom zatím není.
Problém ale ne nepřekonatelný jsou mapy. Ty zatím jdou stahovat např.
http://spintires.nl/ , pro nainstalování mapy si musíš najít na disku tvého počítače hru v ní je několik složek pro instalaci je důležitá složka media, jsou tam dvě zaziplá media a nezaziplá, v té nezaziplé je složka videos a levels, no a právě do složky levels se přehrají ty dva soubory ze stažené mapy. je to level_název dds a level_název stg. soubor. Pokud stažená mapa má víc složek tak zkus jen překopírovat tyto dva soubory a zkusit jestli funguje pokud ne tak pro nainstalování potřebuješ JSGME ale pak zpravidla nejde mulťák.
Pro hlasovou komunikaci doporučuji TaemSpeak, jde sice i hlasová komunikace přes steam ale jen dvou lidí když jste tři nebo čtyři je to problém. Psát si zprávy hra umožňuje ale poměrně to zdržuje, a pokec je lepší.
Pro začátek ti na seznamovačku origo mapy budou určitě stačit a pokud tě to chitne tak dál už prorazíš časem.