:-D Ty mi čteš Míro normálně myšlenky :-D
Ruční brzdaTakže poslední díl přední části interiéru je hotový a mohu se pomalu přesunout na zadní sedačky a pak konečně, na to se moc těším, zadní část kde budou ponky. Ale dnes si povíme o ruční brzdě, kterou jsem dopoledne spasoval. Já už to měl připravené včera, ale jeden díl jsem musel nabarvit dřív. Takže začínáme.
Vyřezal jsem z 1,5mm PSH hlavní tvary obalu ručky a vypiloval táhlo s madlem.

Zas ten věčný problém, jako u řadících pák z čeho udělat prachovku :-p Tentokrát potřebuji aby se drobet hýbala :?: Tak jsem 2mm vrtákem udělal díry do 0,3mm tiskařského hliníkového plechu, vypiloval zámečnickým pilníkem čtverec 2,5mm a nůžkami obstříhl do potřebného tvaru. Poprvé jsem to zkusil zatavit smršťovačkou vše dohromady s tím, že každý plech byl vypodložený 0,5PSH. Ale to se nepovedlo. Tak jsem každý plíšek obalil zvlášť.

Do obalů ručky jsem nalepil 1mm proužky psh a obrousil vnější zbytky plastu, takže mi to vytvořilo potřebný dutý střed, kde stačí nalepit protější kryt obalu. V deskách jsou vyvrtány 1mm dírky a jako čepy mám vázací drát. Na fotce jsou vidět ty obalené plíšky prachovky. A tlačná pružinka vyrobená z pružinky propisky.

Takto je to sesazené. :HOPS:

Na boky obalů a dozadu jsem dolepil 1mm proužky a obrousil do požadovaného tvaru. Zoubky na "Rrrrr" bych bohužel nedal, ale i tak jsem z výsledku spokojen. Je nastavená jako odbržděná a dá zatáhnout nahoru a vrátí se a to beru jako úspěch v tak malé části. Ty části prachovky po sobě kloužou a vytváří to vcelku reálný dojem.

Líbí se mi ta zadní část madla. Ono to v reálu je nahoře takové rozpláclé a do široka.

A takto přibližně to bude vypadat v autě. Když to vidím na fotce, tak mám radost, že v té velikosti se to povedlo hýbací :FINE: To bude pak zajímavé. Zamačkat si na pedály, zatáhnout si za ručku a máčknutím otevřít víko loketní opěrky a posunout si sedačky. Bude to husté :hura:

Řekl bych že se každým dílem zlepšuji to mám v hlavě ještě pár dalších vychytávek. Uvidíme zda se povedou :lol: Všechny fotky od
TÉTO FOTKY DÁL