Rozřezat a zapustit naviják?

Anketa končí za 15.08.2010 16:02

Ano
67%
10
Určitě ne!
33%
5

Celkem hlasů: 15
aushaus
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele: WWW

Tuzemské dobrodružství

Žiju přibližně 20km od civilizace, mému povolání to nevadí, jsem dřevorubec a můj dům je starý statek na velké louce s pastvinami obklopené hustými lesy. S nejbližší vesnicí mě spojuje přibližně 15km polní cesty a zbytek je stará asfaltová silnice. Každý by řekl jak je to pohodový život a jaký mám klid! Jenže letošní zima je tuhá a včerá jsem doslova bojoval o život. Celý týden předtím sněžilo jako prase a sníh mě doslova odřízl od civilizace. Zásoby jídla byly velké, né však nekonečné, a tak se mi stalo že skoro všechny časem došli. Doufal jsem že sníh bude rychle tát, ale padal čím dál tím víc.
Pak už se nedalo nic dělat! Musel jsem vyrazit do vesnice a nakoupit jídlo a další potřebé věci jako benzín. Můj život byl závislý na jediné věci! jediná věc mě mohla zachránit! Ano! byl to můj postarší plechový Defender, který je vedle mé pily Stihl nejlepší pomocník v mém povolání.
Bylo ráno 7.3. a teploměr ukazoval -13°C. Trochu jsem měl strach, ale auto na druhý pokus naskočilo, a vypadalo že by mohlo jet.
Zamlk jsem dům a vyrazil na první část cesty byla z mírného kopce po zmiňované louce. Auto se brodilo sněhem ale jelo. Jel jsem po paměti protože cesta byla úplně zapadaná.

Obrázek

V autě byla zima, ale topení se už trochu vzpamatovalo. Dál jsem pokračoval asi kilometr lesem a modlil se abych nikde nezapadl.
Když jsem vyjel z lesa po právé straně byla bažina a po levé hustý háj. To mi potvrdilo že jedu správným směrem, ale vtom se vyskytl problém. Pod tíhou sněhu popadaly některé stromy a celá cesta byla ucpáná. Hájem se projet nedalo a bažiny jsem se bál. Když mi ale zakručelo v břiše, řekl jsem si že to risknu.

Obrázek

Obrázek

Motor řval, kola hrabala a převodovka skučela.
Ale projel jsem! a napojil jsem se na zasněženou polní cestu. Myslel jsem že se stál zázrak ale pak jsem si uvědomil že jedu přece v Defenderu a né v nějaké felícii. Cesta pokračovala pomalu, jel jsem opatrně, ale auto šlapalo jako hodinky. Projel jsem přez několik polí, luk a remízků a dostal jsem se k obávánému brodu, který v létě projíždím bez problémů i proti proudu. Když jsem do něj vjížděl jel jsem absolutně pomalu, ale stejně jsem měl bobky, brod byl zamrzlý, ale byla to jediná cesta.

Obrázek

Najedou se auto propadlo o 20cm dolů. Leknutím jsem přivřel oči. Když jsem přidal plyn, auto začlo hrabat a posunovat se níž a níž, řekl jsem si že je konec, ale kola se prohrabala až na tvrdý podklad a auto se rozjelo vpřed. Led se lámal před předním nárazníkem a ten zvuk mi přivodil dobrou náladu. Nakonec to byla legrace a pokračoval jsem vesele dál.

Obrázek

Cesta mi konečně přišla zábavná protože jsem tušil že mě čekájí jen 3km v terénu. Projel jsem mezi dvěmi náspy a užíval si schopnosti auta.
Obrázek
Obrázek

Pak jsem se dostal na silnici, byla sice prohrnutá, ale byl na ní sníh.

Obrázek

To by byla hračka i pro žigula, takže jsem byl v vesnici raz-dva! nakoupil jídlo a vrátil jsem se zpět. Jel jsem podle svých kolejí a cesta zpátky mi zabrala výrazně méně času teď už jsem se nebál ani brodu ani bažiny, takže jsem trochu přišlápl plyn.

Obrázek

Teď sedím doma v teple a cpu se samými dobrotami, protože na internetu psali, že už to bude tát a do tří dnů bude sníh pryč.
Naposledy upravil(a) aushaus dne 07.03.2010 19:16, celkem upraveno 3 x.
D90-Gray Td5 (MEX)-Construction in progress
YouTube channel
deekay
Píšu hodně

aushaus: SUPER! Fakt sem se pobavil :mrgreen:
F350 Highlift - Futaba 3PM-2.4
Defender D90 - Spektrum DX6
Fujedas
Nově příchozí

Týýýýý joo. To bylo napínavý :-D
Defender D90 (deekay custom frame) - Spektrum DX6i
milan008
Veterán fóra

Skvělý, parádní, úžasný... :tleskam: :tleskam: :tleskam:

pokračovat, pokračovat, pokračovat... :wink:
bflmpsvz
aushaus
Píšu hodně

díky! ještě jsem tam opravil nějaký chyby v pravopise.
Tak co najednou se vám můj defender líbí? :lol:
YouTube channel
milan008
Veterán fóra

No ten se nám líbil vždy, ale dnes hlavně ten příběh... :wink:
bflmpsvz
cores
Sběratel

Miluju scale story a tvoje je :SUPER:
idinek
Častý přispěvatel

To je senzace, fakt dobrý. :OK:
SCX-10 s karoserií Defendra D-90
TT-01 rally Škoda Fabia
mail.: idinek@seznam.cz
http://idinek.rajce.idnes.cz/
Pedro
Píšu hodně

:hura: Super
CC-01 Pajero - Dsys 56,Nowak 55T,TowerPro MG995
SCX-10 Forďák obytňák, Dsys 46, 35T, TowerPro MG996
2.4 Ghz
DUsoft
Častý přispěvatel

aushaus píše:díky! ještě jsem tam opravil nějaký chyby v pravopise.
Tak co najednou se vám můj defender líbí? :lol:

Tak oprav ještě v poslední větě "i" v "psaly" (protože na internetu psaly) a je to.

Hele fakt dobrý! Kdyby ti dali ve škole za úkol sloh, tak ho takto dokonale dohromady nedáš, viď?
Děkuji za hezké počtení a i pokoukání (byl jsem tak zaujatý příběhem, že až po odlehčení na konci jsem si všimnul, že to prožil chlap a za volantem je ženská ... ale to je detail).

Pošli to do RC Cars - ať je tam taky něco vtipného a ne jenom samé tabulky.
CC-01 oIIIIIIIo YJ
2.4G FlySky FS-GT3B, Quicrun Fusion Pro 2300KV, SRT DL3017 Digital, 1.55 Beadlock, 1.55 Rock Crusher X/T
https://dusoft.rajce.idnes.cz
deekay
Píšu hodně

DUsoft píše:byl jsem tak zaujatý příběhem, že až po odlehčení na konci jsem si všimnul, že to prožil chlap a za volantem je ženská

jak si tim muzes byt tak jisty? :D Dneska co si clovek neoveri :lol:

btw aushausi, vytiskni si jeste i tu zadni SPZ
F350 Highlift - Futaba 3PM-2.4
Defender D90 - Spektrum DX6
aushaus
Píšu hodně

jj SPZ je malovaná :lol:
do RCcars? no uvidíme :lol:
ze slohu mám vždycky 1 :wink:
za volantem je chlap!!! :roll:
YouTube channel
aushaus
Píšu hodně

Doplnění k dnešku: http://www.youtube.com/watch?v=QEdxr0yTuAQ
zajímá mě hlavně váš názor na použitou hudbu
YouTube channel
Marty
Přispěvatel

Spíš bych tam dal System of a down
milan008
Veterán fóra

A jseš si jistej, že chceš znát můj názor? I když to nebude plácání po zádech? Opravdu? Tak tady je, hudba je dobrá, moc dobrá, ALE nehodí s offroadu jezdícímu po dvoře.... chce to volný prostor, savanu, vlnící se trávu kterou projíždí Rover a míří k zapadajícímu slunci a k zasněženým Skalistým horám... nebo aspoň Skotskou vysočinu... :wink:
bflmpsvz

Zpět na „Scale projekty“