Mirda
Administrátor
Kontaktovat uživatele: WWW

Toyota Hilux na MEXu (původně na šasi Slick)

Tak jsem zase něco ukořistil na marketu.. 😁

Jednání klasicky impulzivní... vidím Hilux, tak kupuju a až pak zjišťuju co je to zač. Na fotkách to v inzerci nevypadalo nějak vábně. Fotky mizerný, popis téměř žádnej, ale byl to Hilux s hardtopem. Byl na mně neznámém kovovém podvozku, ale poznal jsem Axial nápravy, tak jsem si říkal že to nemůže být tak zlé. Navíc.. cena byla víc než dobrá. 🙂

Takto vypadalo v inzerci:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Po obdržení balíku a vybalení z krabice to nebylo o moc lepší.. 🤣🤣
Tlumiče.. no nebudu komentovat, vyřezání podvozku taky ne, uchycení linků jak se to zrovna namanulo..
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Tak jsem začal pátrat co s tím.. Po chvilce jsem zjistil, že toto šasi vyrábí Slick, takže nebude problém sehnat chybějící součástky - to mě potěšilo. Pak jsem si začal prohlížet karoserii a pátrat i u ní po původu. 🙂 Lak je úžasný a dělal to nějaký profík - skoro bych si tipl Mraka, ale to je jen domněnka. Další velice překvapivá věc byl hardtop a interiér Loops. 🤩🤩 A to už jsem se rozhodl, že to oživím, tak jak bylo u tohoto podvozku záměrem. Takže se objednaly správné díly na dokončení stavby a hurá do toho.
Obrázek

Po sundání tlumičů to vypadá víc než slušně, ale štvala mě šířka Axial náprav. Ke kastli se to nehodilo a rozšiřovací fendery jsem na to dávat nechtěl. Takže Axial nápravy i s tuningem od MStechnology jsem pustil do světa. Takhle by to prostě nebylo ono.
Obrázek

Vyhrabal jsem v šuplíku staré Yoty, dal jim nová ložiska a tradá! Přední nápravu tedy ještě musím trochu doladit, má špatné závity u těhlic, ale to je detail. 😇
Obrázek

Šířka podle mého gusta.
Obrázek

Kola jsem dal také trochu užší a s menším průměrem a myslím, že to není zlé.
Obrázek

Kardany budou MStechnology, převodovka HPI, rozvodovka MS...
Jen bych si chtěl trochu pohrát s linkama a rád bych je měl trochu tlustší. Úplně ideálně stejný průměr jako je plast u kloubků. Nemáte někdo tip na nějaké tlustší trubičky s vnitřním průměrem 3 mm?

Zbytek fotek: https://mirek230.rajce.idnes.cz/Toyota_Hilux/
Na čem dělám:
Toyota Hilux
Ludek21214
Nově příchozí

Re: Toyota Hilux na šasi Slick

Třeba toto: https://ttmodelar.eu/index.php?route=pr ... ct_id=1682
Vnitřní průměr je 3,3 mm.
Mirda
Administrátor

Díky. Já myslel spis kov, ale mrknu se na ty stránce vypadá to že tam je hodně věcí. 🙂
Na čem dělám:
Toyota Hilux
Hofy
Přispěvatel

No jo, pán je holt gurmán a nezbývá než čekat až to jednou pustíš 😃
mira109
Nově příchozí

Kovova brzdova trubka ma venek 4.75 a tloustku steny 0.71 prodavaj je v mentrazi treba v lkq (kelly) a maj i povrchovovu ochranu na sobe
Kuba93
Píšu strašně moc!

Ja na linky pouzivam nerez trubku, vnejsi 6mm, vnitrni 4mm. Bud pouzivam kloubky na M4 zavitovku a nebo M3 zavitovku obalim smrstovackou aby na ni nelitala trubka. Nerez trubka ma vyhodu ve vyssi hmotnosti a krasne klouze po kamenech. :)

https://www.akros.cz/trubky-kruhove-sva ... mat-1-4301

Hmotnost ALU vs nerez..

Obrázek

Obrázek
RC4x4-Shop(.)CZ
Ford F150 Raptor Custom Project
CC-01 Jeep Wrangler YJ
CC-01 Isuzu Amigo
TA-02 Ford F150 Trophy
TA-01 VW Race Touareg
TL-01 Celica+911GT3+Focus+M3
Fotky a videa - kubamynar.rajce.idnes(.)cz youtube(.)com/user/kubamynar
zax
Píšu hodně

Na začátku to byla děsná koza. Takhle je to výrazně lepší.
Mirda
Administrátor

mira109 píše: 07.01.2023 8:32 Kovova brzdova trubka ma venek 4.75 a tloustku steny 0.71 prodavaj je v mentrazi treba v lkq (kelly) a maj i povrchovovu ochranu na sobe
Tak tohle by mě nenapadlo 😊 zkusím se optat je do dobrej tip, jen se bojím že se to bude prodávat stočené 🤔

Kuba93 píše: Ja na linky pouzivam nerez trubku, vnejsi 6mm, vnitrni 4mm. Bud pouzivam kloubky na M4 zavitovku a nebo M3 zavitovku obalim smrstovackou aby na ni nelitala trubka. Nerez trubka ma vyhodu ve vyssi hmotnosti a krasne klouze po kamenech. :)

https://www.akros.cz/trubky-kruhove-sva ... mat-1-4301
Já už pracoval i s myšlenkou, že dám na M3 závitnici 2 trubičky.. Tohle mi přijde jako lepší varianta 😄 obalit to smršťovačkou by mě nenapadlo.

Díky za rady a tipy 😇

zax píše:Na začátku to byla děsná koza. Takhle je to výrazně lepší.
Tam hlavně chyběly věže tlumičů a tlumiče někde chytil přímo na rám což nechápu jak se mohlo někomu stát 🤣🤣
Na čem dělám:
Toyota Hilux
Kuba93
Píšu strašně moc!

Neni zac, kdybys objednaval v Akrosu tu trubku, vem i nerez zavitovky, prekvapive nereznou ale hlavne maji ostry zavit a nevytrhavaji se z kloubku narozdil od nekterych jinych zavitovek. Jen to chce pohledat tu spravnou variantu, nektery jsou nekrestansky drahy, ber tu nejlevnejsi, co dohledas, stavala kolem 30kc za metr. :)
RC4x4-Shop(.)CZ
Ford F150 Raptor Custom Project
CC-01 Jeep Wrangler YJ
CC-01 Isuzu Amigo
TA-02 Ford F150 Trophy
TA-01 VW Race Touareg
TL-01 Celica+911GT3+Focus+M3
Fotky a videa - kubamynar.rajce.idnes(.)cz youtube(.)com/user/kubamynar
Mirda
Administrátor

Kuba93 píše: 09.01.2023 17:23 stavala kolem 30kc za metr. :)
Díky, to bude slušnej upgrade. 🙂 Teď už stojí 70,- 🤣
Na čem dělám:
Toyota Hilux
Mirda
Administrátor

Po delší době oživím.. 🙂

Linky jsem nakonec vyřešil sadou co má Kuba na shopu a pracovalo se s tím moc hezky. https://www.rc4x4-shop.cz/Sada-na-vyrob ... i-d503.htm Pravda je, že trubičky jsou hliníkové, ale to mi až tak nevadilo. 😁

Když jsem měl správný rozvor a linky dle spokojenosti, tak bylo potřeba se trochu popasovat s výškou karoserie vůči podvozku. Nemám rád nakopnutý kozy, takže jsem hledal kde to co nejvíc snížit. Vzadu byl ještě prostor pro snížení na zadním kloubu viz foto 😇 Jasně je to pár milimetrů, ale i to se počítá. A vpředu jsem ještě trochu více fiknul masku aby si kastle sedla níž.

Mezera mezi pantem a korbou před:
Obrázek

A po úpravě:
Obrázek

Dále jsem trochu laboroval s hardtopem... Chtělo to něco nového a tak jsem hledal a hledal až jsem našel konečně něco méně okoukaného. 🤩 Tímto děkuji Zaxovi za tisk. 😊
Obrázek
Obrázek

No a jak mám ve zvyku, když to bylo vše hotové tak jsem to poslal dál. 😬😂😂
Obrázek
Obrázek

Maska Mojave, zasklený a nalakovaný hardtop,...
Obrázek
Obrázek
Obrázek

A proč jsem prodal? Pár věcí mi vadilo a hlavní důvody byl ten, že Slickovo šásko je hodně nízké, respektive když jsem se dostal na ideální (pro mě ideální) mezeru mezi kolem a blatníkem, tak auto bylo furt na břiše, protože šavle šáska jsou ve spodní části hodně masivní. Dobře je to vidět tady:
Obrázek
Zkrátka mi to nesedělo a aby podvozek trochu fungoval, tak bych musel mít polomonstertruck. 😂 Proto jsem si nechal budku s interiérem a sehnal Mexe, kde sice nemám takovou variabilitu (celé šásko je svařené), ale pro moje účely je vhodnější.

Obrázek¨
Obrázek

Konec hlášení po roce a půl 😂😂
Na čem dělám:
Toyota Hilux
FREEDOM83
Přispěvatel

Re: Toyota Hilux na MEXu (původně na šasi Slick)

velká změna, pro mě jsou modely modelex podvozky nejlepší na trhu, s klady i zápory
Mirda
Administrátor

Po dlouhé době, jsem se do toho zase pustil a něco málo udělal.

Prvně jsem to celé vykoupal, abych zjistil, že když to z původního monster trucku snížím dolů, tak mi nebudou správně fungovat linky. 😁😁
Zkrátka ty původní archaické držáky linků, mají zaprvé špatně řešený uchycení spodních linků kdy se mi to tam štosuje a vyvrací to kardan, zadruhé horní Y linky mají velké vůle a zatřetí oblouk přes diferenciál je moc vysoký a vepředu mi narážel do motoru. Takže vše předělat. Na opravené linky zatím počkám - nechal jsem si vyrobit viewtopic.php?t=21445 ať se s tím nemusím zlobit, tak snad jsem měřil dobře. 🙂
Obrázek

Tohle bylo prostě špatně...
Obrázek
Obrázek

No a takhle by to mohlo jednoho dne vypadat. 🤩 Je to jednoznačně můj neoblíbenější model doma.
Obrázek

A taková třešnička.. konečně se mi podařilo sehnat krytky do korby 😁 sice to pod hardtopem není vidět, ale mě to tam štvalo..
Obrázek

Další posun až dorazí linky. Mám tu nachystáno Fusiona ať je to hezky čistý bez kabelů.
Na čem dělám:
Toyota Hilux
Hofy
Přispěvatel

Super, kdy mi ji pustíš? 😍😀
Mirda
Administrátor

Jako bys už toho ode mně neměl dost 😂
Tohle doufám nikdy nebudu muset prodat 😇
Na čem dělám:
Toyota Hilux

Zpět na „MEX by RCMODELEX“