Jouly
Přispěvatel

Jasný hele kdyby si třeba něco potřeboval nějakej cajk nebo matroš stačí dát vědět a mužu ti to dovezt aby si to mohl rozchodit třeba.jinak kdyby se ti to povedlo rzchodit určo se ozvy nebo i kdyby ne moc rád bych viděl ten tvuj výtvor ve skutečnosti :-)
Lee93
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele: WWW

Jouly - PM

7-denní putování s Cherokeem po Jizerských horách
Den třetí

Dramatické odpoledne.

Včera jsem mluvil s Kennym a řekl jsem mu vzkaz od kluků z fora, že má použít samospoušť a zachytit na fotkách i sebe, ne jen auto. Prý je ten foťák na něj moc složitej tak, že prý mám jet s ním na dnešní projížďku. Chvilku jsem teda váhal, ale nakonec se rozhodl, že teda pojedu. Takže, dnešní příběh budu vyprávět já, nikoliv Kenny jako vždy.
Ráno jsem teda místo vstávání po desáté vstal už v sedm hodin s Kennym. Důvod byl jasný. Dlouhej výlet. Po zkušenostech z minulých dní už Kenny věděl, že jezdit v poledním vedru je na palici. Cíl byl jasnej – Liberec. Když jsem mu naposled ukazoval fotky z naší Ještědské expedice s modelama, řekl si, že když to zvládli tamti, on to dá taky. No takže jsem skočili do auta, psa přivázali do kufru a vydali se na cestu. Cesta byla opět úmorná a nudná, ale po necelé hodině jsme dorazili pod Ještěd. Kenny byl trochu zklamanej, že nahoru musel po asfaltu, pač lesem ho nepustili. Na vrcholu jsme to zapíchli na u zábradlí a kochali se výhledem na liberecký kraj.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Pane domácí, pane domácí, nějaká stařenka nás vyfotila svým novým polaroidem..
Obrázek
Z toho převýšení nám trochu vyhládlo a tak, že se půjdeme najíst do restaurace přímo ve vysílači. Po prvním pohlednutí do jídelního lístku jsme oba trochu zrudli a nic ke žvanci si nedali. Ceny trochu vyšší než samotný Ještěd. Abychom nebyli za troškaře, tak jsme si dali aspoň pivko za pět pětek. Samozřejmě nealko. Udělali jsme taky pár fotek naší káry a mazali si to z kopce dolů. Shlídli jsme Liberec, nadávali na samý jednosměrky a raději utekli domů. Po vydatném obědě v jiné restauraci se nám nechtělo domů a tak jsme se jeli vykoupat a trochu se opálit k řece.
Obrázek
Kenny nahodil prut, jenže přijel porybnej a on dostal za pětset. Po tomhle fiasku, že prej zná jedno místo, kde nikdo nejezdí, protože tam prostě nikdo neprojede. To krásné místo bylo asi kilometr od nás, takže za chvilku jsem sjeli opět do lesa a prodírali se hustým porostem.
Obrázek
Po 50 ujetých metrech nás zastavil ohlý strom v cestě. Já už to teda chtěl vzdát, jenže Kenny prej tu už jel a údajně stačilo strom trochu přistrčit a on by se měl otočit a uvolnit nám cestu. Bohužel to Kenny trochu přehnal s plynem, narazil do stromu trochu víc a on se ladně zlomil a složil přímo přes naší kapotu.
Obrázek
Obrázek
Takhle naštvanýho jsem ho ještě nikdy neviděl. Vzteky se snažil vylézt na kmen, ale s hubou plnou nadávek mu to moc nešlo.
Obrázek
Nakonec to vzal po kapotě a se sekyrou v ruce se snažil odsekat jednu ze zakleslých větví, aby mohl s autem vycouvat.
Obrázek
Obrázek
Ještě že měl novou sekyru a ona sekala skoro sama.
Obrázek
Po chvíli se mu podařilo větev odseknout a uvolnit ji.
Obrázek
Stačilo pouze větev odtáhnout a zbytek stromu se o pár čísel zvedl.
Obrázek
Po teda dalším fiasku jsme raději všechno vzdali a vrátili se domů.
Lee's - Frames official e-shop - Jakub
AWayOfLife - Jeep JK
Rajče gallery - Lee93.rajce.net | Lee's - Frames official website - lees-frames.cz | FaceBook group - Lee's - Frames
DUsoft
Častý přispěvatel

Pchááááá ... bombastický !!!

Hodně dobře napózovaný fotky. Ctíš perspektivu i měřítko. Když se přemýšlí a nefotí telefonem, je to hned vidět.

:SUPER:
CC-01 oIIIIIIIo YJ
2.4G FlySky FS-GT3B, Quicrun Fusion Pro 2300KV, SRT DL3017 Digital, 1.55 Beadlock, 1.55 Rock Crusher X/T
https://dusoft.rajce.idnes.cz
Stenly
Píšu strašně moc!

suprovy fotky
___TATRA POWER____
Tatra T815-7 8x8(plány od Hanyse)
........T813 8x8-kolos
FPV Freestyle / Martian II
---- "létající GoPro" Split Pearl
Tamiya Buggy Champ 1979
-
FOTO: http://stenlyjirec.rajce.idnes.cz/
-Kage-
Častý přispěvatel

Tak to je pecka .. Kenny v akci a hned je to zabavnější :lol: ale chtěl bych vidět jak by se tvářil nějaký pocestný co by tě viděl jak si tam hraješ s pajduláčkem, klackem a fotakem :lol:
Majlo
Častý přispěvatel

Pekna dokumentace terenu . Jeste nejake brodeni by se tam hodilo . :MORE: :OK:
Lee93
Veterán fóra

-Kage- píše:Tak to je pecka .. Kenny v akci a hned je to zabavnější :lol: ale chtěl bych vidět jak by se tvářil nějaký pocestný co by tě viděl jak si tam hraješ s pajduláčkem, klackem a fotakem :lol:

To se mi už stalo. :-D
Už přemýšlím o tričku s nápisem Bohnice a cedulky invalidy na přední sklo :-D

Majlo: Už mám něco v plánu :-)
AWayOfLife - Jeep JK
Rajče gallery - Lee93.rajce.net | Lee's - Frames official website - lees-frames.cz | FaceBook group - Lee's - Frames
Majlo
Častý přispěvatel

Lee93 píše:Majlo: Už mám něco v plánu :-)
Tak to se tesim .
cores
Sběratel

Chudák Kenny jak se dře se sekyrkou,kdyby jsi mu pořídil STIHLovou motorovku,měl by to raz dva. :lol:

:OK:
jirkacbx
Přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW Skype

Příběhy prostě nemaj chybu :tleskam:
Sežen sponzora a můžeš je vydávat jako komiks 8)
Neni důležité vyhrát,ale nasrat toho,kdo vás porazil.
AX10
Mammoth BC8 1/12
Steak
Píšu hodně

Sponzor rc4x4.cz :lol:
Lee93
Veterán fóra

Další příběh tu máme :-)))

7-denní putování s Cherokeem po Jizerských horách
Den čtvrtý

Žbluňk…..

Moje včerejší společnost se Kennymu líbila, tak si to prej mám dneska znova zopáknout. Rád poslouchám ty jeho keci na řidiče, co ho předjížději na silnici a tak jsem dnešní pozvání na další výlet nemohl odmítnout. Už tak nějak od rána bylo pod mrakem a vedra trochu ustala, tak jsme se mohli trochu víc porozhlídnout po okolí a trochu si užít terénku, který nám tu příroda zanechala. Ráno jsme si trochu přispali a rozhodli se, že vyjedeme až na tu desátou hodinu. Jako obvykle jsme psa hodili do kufru, nasedli a vyjeli.
Obrázek
Obrázek
Jelikož Kenny je zewlák od narození, tak on rád jeskyně. Tak jsme na hodinku zajeli do Dolomitových jeskyní v Bozkově. Kennymu se to náramně líbilo a tak o tom básnil celou cestu do města. Dole jsme oba trochu promrzli, tak jsme si zajeli na teplý oběd.
Obrázek
Mezitím slunce vyšlo a vedro začalo opět otravovat, proto jsme se rozhodli zajet se vykoupat.
Vytáhli jsme mapu a hledali nějakou záživnou cestu. Našli jsme starou lesní cestu, už dlouho neudržovanou a tak trochu víc splynula s okolním terénem. Ale nemohli jsme se nabažit strmých výjezdů i sjezdů a dalších překážek testující náš podvozek.
Obrázek
Kenny to při jednom výjezdu trochu nezvládl a zůstal trčet uprostřed kopce. Při couvání pak urazil bočnici nárazníku o pařez, který neviděl. No co, stalo se. Kus zadního nárazníku jsme teda hodili do kufru, aby si měl pes s čím hrát a pokračovali v jízdě.
Dorazili jsme k řece a roztáhli se na pláži. Po chvíli nás probudila dodávka táhnoucí vlek s kánoemi, která si to mazala po polní cestě nedaleko nás. Jakmile jí Kenny uviděl, hned spustil. „Všichni si tu jezdí někam po vodě a my tu dřepíme na pláži jak dementi. Hm, postavím si VOR!“ Trochu jsem se mu vysmál a s úsměvem si zase lehnul na deku. V tom slyším jak Kenny leze po střeše a snaží se něco vyndat. Nadával, protože nemohl odvázat sekyru ze zahrádky. Po chvilce se mu to teda povedlo a to, co jsem původně považoval za žert se začalo stávat skutečností. On skutečně začal kácet stromy a stavět vor.
Obrázek
„Už to bude..“
Obrázek
„Bacha tam dole, padááá“
Obrázek
Po pár pokácených mladých stromků je začal tahat na hromadu.
Obrázek
Za ani né hodinu měl slušnou hromadu materiálu a začal kmeny opracovávat a zkracovat na příslušnou délku.
Obrázek
Mezitím, co jsem odjel koupit nějaký pití, on už skládal a vázal jeho dílo dohromady. Když jsem se vrátil, měl vor už hotový a snažil se ho dostat na vodu. Trochu jsem zkoumal jeho konstrukci a nezdálo se mi to moc pevné, ale on mě uklidňoval slovy: „Ty v… to vydrží, vždyť jsem to stavěl já.“
Obrázek
Když konečně dostal vor na vodu, skutečně plaval a on naskočil na něj a odrazil se od břehu.
Obrázek
Obrázek
Doplaval asi do půlky řeky a v tom se ozvalo hlasité prasknutí. Prasklo jedno z lan, které drželi vor. Oba jsme strnuli strachy. Z počátku se nic nedělo, ale pochvíli uplavala jedna kláda, po ní zase další a další.
Obrázek
Z voru se teda staly volně plovoucí kusy dřeva. Je známo, že Kenny neumí moc dobře plavat a tak skočil do vody a chytl se jedné z klád.
Obrázek
Proud ho pomalu unášel směrem ke splavu. Jediný, na co se zmohl, bylo „Ty v… vytáhni mě!“
Obrázek
Popadl jsem další lano z auta, běžel po břehu řeky a lano mu hodil. Nějak záhadně ho chytil a držel se ho.
Obrázek
Pokusil jsem se ho vytáhnout, ale proud byl tak silný, že to nešlo. Uvázal jsem proto lano kolem stromu a běžel pro auto. Přijel jsem k břehu a uvázal lano za nárazník a začal couvat.
Kenny se strachem skoro ani nemohl držet lana.
Couval jsem dost daleko na to, aby se dostal ke břehu, po chvíli se doplazil na břeh sám, vysílený a promočený se rozvalil na kameny.
Obrázek
Mokrej do auta nesměl, tak se musel svlíknout a nechat oblečení uschnout.
Obrázek
Obrázek
Jelikož ale byl večer, museli jsme už domů, tak se Kenny zabalil do ručníku a vlez si do auta a mazali jsme domů.
Obrázek
AWayOfLife - Jeep JK
jirkacbx
Přispěvatel
Kontaktovat uživatele: WWW Skype

Opět pochvala :tleskam:
Je vidět,že Kenny nepředvídá situace,který mohou nastat a nevozí kanoi sebou 8)
A možná nápad pro psa.
Bud přímo na něj nebo mu udělat plošinku na 3 malý slabý pružinky a měl by se pohybovat vcelku reálně.
Neni důležité vyhrát,ale nasrat toho,kdo vás porazil.
AX10
Mammoth BC8 1/12
cores
Sběratel

Kubo ty jsi blázen. :-D :OK:
Miha77
Nově příchozí

Hodně dobrý :SUPER: , zase jsem se dobře zasmál jak si dokážete vyhrát. Příště si nejdřív nastudujte příručku Jak přežít :mrgreen: .
TA-01 (přední a zadní náprava) Porsche Cayenne,
Jeep Rubicon - nápravy SCX
Xray 007 - Nisan 350Z Outdor
Xray T3 2012
Tamiya TT-01 Impreza WRC
http://miha77.rajce.idnes.cz/TA-01/#album
http://miha77.rajce.idnes.cz/Jeep_na_podvozku_SCX/

Zpět na „Scale projekty“